Știri AGIR Petroșani

2024-10-24INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY SYMPOSIUM “UNIVERSITARIA SIMPRO” 2024

În perioada 24-25 octombrie 2024 va avea loc Simpozionul Internațional Multidisciplinar “UNIVERSITARIA SIMPRO” care are ca scop principal reunirea cercetătorilor de renume din mediul academic și din industrie, astfel încât participanții au posibilitatea de a cunoaște mai multe despre activitățile de cercetare la nivel național și internațional.

2024-09-14Ziua Inginerului

Cu ocazia celebrării Zilei Inginerului, în data de 14 septembrie 2024 vor avea loc discuții și schimburi de idei cu colaboratorii, în cadrul unei „Mese rotunde”, organizate la Sala de Ședințe a Bibliotecii Universității din Petroșani.

2024-05-24Simpozion National Studentesc GEOECOLOGIA

In perioada 24-25 mai se va desfasura Simpozionul National Studentesc Geoecologia.
Sucursala AGIR Petrosani va acorda cate o diploma pentru fiecare sectiune, pentru lucrarea cu aplicabilitate practica.

2024-05-24Simpozion Național Studențesc „Zilele Tehnicii Studențești Petroșani”

În perioada 24-25 mai 2024 va avea loc la Facutatea de Inginerie Mecanică și Electrică a Universității din Petroșani Simpozionul Național Studențesc „Zilele Tehnicii Studențești Petroșani”.
În cadrul acestei manifestări se dorește promovarea creativităţii şi inventivităţii studenţilor și posibilitatea de afirmare şi exprimarea propriilor idei.
Sucursala AGIR Petrosani va acorda cate o diploma pentru fiecare secțiune, pentru câte o lucrare.

2024-05-24Simpozion Naţional Studenţesc „Student, Ştiinţă, Societate”

În perioada 24-25 mai 2024 va avea loc la Facutatea de Științe din Universitatea din Petroșani Simpozionul Naţional Studenţesc „Student, Ştiinţă, Societate”.
În cadrul acestei manifestări se dorește promovarea creativităţii şi inventivităţii studenţilor și posibilitatea de afirmare şi exprimarea propriilor idei.
Sucursala AGIR Petrosani va acorda cate o diploma pentru fiecare secțiune, pentru câte o lucrare.

2023-10-1811th International Symposium on Occupational Health and Safety - SESAM 2023

În data de 18 octombrie, la București a a avut loc manifestarea științifică 11th International Symposium on Occupational Health and Safety - SESAM 2023, organizată de INSEMEX Petroșani în colaborare și cu Universitatea din Petroșani. Evenimentul a avut drept scop diseminarea informaţiilor ştiinţifice şi tehnologice axate pe asigurarea sănătăţii şi securităţii în muncă, în industria minieră, extractivă, de prelucrare, procesare, fabricare, instruirea pentru evaluarea riscului, noxe profesionale, protecţia la explozie a echipamentelor, instalaţiilor tehnice, explozivi de uz civil şi articole pirotehnice, protecţia mediului, securitatea resurselor minerale, ventilaţie industrială.

2023-10-13Aniversare 75 ani Universitatea din Petroșani

În data de 13 octombrie 2023 a avut loc în aula Magna aniversarea a 75 de ani de la înființarea Universității din Petroșani. Au avut loc avea loc evenimente aniversare organizate cu acest prilej, de comunitatea academică petroșeneană.
Au fost sărbătorite personalități, valori, principii și realizări care au marcat destinul Universității din Petroșani timp de trei sferturi de secol.
Festivitățile au fost urmate de reuniunea Consiliului Național al Rectorilor.

2023-09-14Ziua Inginerului

Cu ocazia celebrării Zilei Inginerului, în data de 14 septembrie 2023 au avut loc discuții și schimburi de idei cu colaboratorii în cadrul unei „Mese rotunde”, organizate la Sala de Ședințe a Bibliotecii Universității din Petroșani.

2023-05-12Simpozion National Studentesc GEOECOLOGIA

In perioada 12-13 mai s-a desfasurat Simpozionul National Studentesc Geoecologia.
Sucursala AGIR Petrosani a acordat cate o diploma pentru fiecare sectiune, pentru lucrarea cu aplicabilitate practica.

2023-05-12Simpozion Naţional Studenţesc „Student, Ştiinţă, Societate”

În perioada 12-13 mai 2023 a avut loc la facutatea de Științe din Universitatea din Petroșani Simpozionul Naţional Studenţesc „Student, Ştiinţă, Societate”.
În cadrul acestei manifestări s-a dorit promovarea creativităţii şi inventivităţii studenţilor și posibilitatea de afirmare şi exprimarea propriilor idei.
Sucursala AGIR Petrosani a acordat cate o diploma pentru fiecare secțiune, pentru câte o lucrare.

2023-05-12Simpozion Național Studențesc „Zilele Tehnicii Studențești Petroșani”

În perioada 12-13 mai 2023 a avut loc la facutatea de Inginerie mecanică și electrică a Universității din Petroșani SSimpozion Național Studențesc „Zilele Tehnicii Studențești Petroșani”.
În cadrul acestei manifestări s-a dorit promovarea creativităţii şi inventivităţii studenţilor și posibilitatea de afirmare şi exprimarea propriilor idei.
Sucursala AGIR Petrosani a acordat cate o diploma pentru fiecare secțiune, pentru câte o lucrare.

2023-05-08Eureca-Pro

În perioada 08-12 mai 2023 la Universitatea din Petroșani a avut loc întâlnirea membrilor consorțiului EURECA-PRO, consorțiu care are o dublă misiune societală și planetară. Prin abordarea sa inedită, pe de o parte, consorțiul contribuie în mod holistic la problema de mare actualitate a consumului și producției durabile sub umbrela obiectivului de dezvoltare durabilă și, pe de altă parte, contribuie în mod eficient la dezvoltarea Spațiului european al învățământului superior în mod complementar obiectivului de dezvoltare durabilă.